sluiten x
bewaar login informatie
Wachtwoord vergeten?
REGISTRERENINLOGGEN
SanaSlankOver SanaSlankDieetcoachWebshopNieuwsEiwitdieetNewINShape

Recept: Pastinaaksoep

Nieuws > Amuses & voorgerechten

dinsdag 20 november 2012

Toen ik die grote lichtgele wortelen in de winkel zag liggen moest ik ze kopen om een gerecht met pastinaak te maken! Ik had ze nog nooit gegeten, dus was ik erg benieuwd naar de smaak en de mogelijkheden. Pastinaak valt nog steeds onder de vergeten groenten, toch is deze heerlijke groente tegenwoordig weer overal te koop. Ik ontdekte dat je pastinaak in heel veel gerechten kunt gebruiken. Ik geef graag een eigen draai aan recepten, dus hierbij de eenvoudige en verrukkelijke soep van pastinaak, die ik afgelopen weekend als voorgerecht voor een groepje vrienden maakte. De soep viel bijzonder in de smaak, want doordat pastinaak een beetje zoet is vindt bijna iedereen dit lekker. De soep is puur te eten of met een toevoeging. Uitstekend geschikt voor een etentje met vrienden en familie, want dit gerecht kun je zeker een dag van te voren maken.

Voor 6-10 personen afhankelijk van het gebruik: als amuse in (wijn)glas, voorgerecht in kleine kom of hoofdgerecht in soepbord.

Voedingswaarde per persoon (op basis van 6 personen): 140 kcal, 3,7 gram eiwit, 17,5 gram koolhydraten, 5,2 gram vet en 4,1 gram vezels.

Benodigdheden:
750 gram pastinaak, schoongemaakt en in blokjes
2 uien, in stukken
2 knoflookteentjes, gehakt
1 rode peper, in stukjes
1,5 liter bouillon (van blokje)
2 eetlepels olijfolie
Optioneel: versgemalen peper

Bereiding:
Alle groenten aanbakken in de olijfolie. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot pastinaak gaar is. Alles in de blender of met de staafmixer fijn malen. Soep terug doen in een pan en naar smaak laten inkoken. Hoe meer water verdampt hoe pittiger de soep wordt. Breng indien gewenst op smaak met versgemalen peper.

Tips voor extra toevoegingen:
-Hollandse garnaaltjes (gaar) en toefje rode cress (soort waterkers).
-Kastanje champignons, ui, knoflook, korianderblaadjes, rode peper bakken in olijfolie, even op smaak brengen met peper en zout en toevoegen aan de soep.

Tip: Ook lekker met zelfgemaakte soepstengels: 2 plakjes bladerdeeg uit de diepvries (eerst even laten ontdooien) insmeren met wat eigeel, bestrooien met sesamzaadjes. Snijd iedere plak in vijf reepjes en draai ze in als een wokkel. Leg de reepjes op een vel bakpapier en bak ze in een voorverarmde oven volgens de bereidingswijze gaar.
Tip: Gebruik als je het eiwitdieet van SanaSlank volgt de pizzastengels als soepstengel.

Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten van José van Amstel op de website.


Lees meer over